Uncategorized

Wetenschap eenvoudig gemaakt: wat is Quantum Computing?

Summary

Quantum computing kan een revolutie teweegbrengen in ons vermogen om problemen op te lossen die zelfs met de grootste supercomputers moeilijk op te lossen zijn. Kwantumcomputers bestaan ​​uit kwantumbits of ‘qubits’. Deze qubits spelen een vergelijkbare rol als de bits […]

Quantum computing kan een revolutie teweegbrengen in ons vermogen om problemen op te lossen die zelfs met de grootste supercomputers moeilijk op te lossen zijn. Kwantumcomputers bestaan ​​uit kwantumbits of ‘qubits’. Deze qubits spelen een vergelijkbare rol als de bits in de huidige digitale computers. De wetten van de kwantummechanica stellen qubits echter in staat om exponentieel meer informatie te coderen dan bits. Door informatie die in deze qubits is opgeslagen te manipuleren, kunnen wetenschappers snel hoogwaardige oplossingen voor moeilijke problemen produceren. Wetenschappers hebben deze kwantumversnellingen in verschillende toepassingen aangetoond, waaronder zoekopdrachten in databases. De race is nu begonnen om anderen te vinden.

Onderzoekers verwachten dat kwantumcomputers bijzonder goed zijn in het berekenen van eigenschappen van fysieke systemen die inherent kwantummechanisch zijn. Deze toepassingen omvatten moleculen die worden gebruikt als chemische katalysatoren, die ondanks hun grote omvang onderhevig zijn aan kwantummechanica. Ze omvatten ook de quarks en gluonen die samenklonteren in de kernen van atomen. Quantumcomputers kunnen ook bijzonder goed zijn in het oplossen van optimalisatieproblemen, waarbij het beste alternatief moet worden gekozen uit een enorm scala aan opties. De kwantumcomputers die tegenwoordig beschikbaar zijn, zijn kleine, luidruchtige prototypes, maar het veld vordert snel. Kwantumcomputers kunnen binnenkort een cruciaal onderdeel worden van het computerlandschap naarmate we verder gaan dan de allernieuwste Exascale-computers.

Quantum Computing Feiten
Kwantumcomputers gebruiken de wetten van de kwantummechanica om bepaalde berekeningen exponentieel sneller uit te voeren dan de huidige supercomputers.
DOE’s Office of Science ondersteunt twee quantum computing-testbedden om de stand van de techniek op het gebied van quantum computing-hardware te bevorderen.
Toepassingen van kwantumcomputing kunnen op een dag gevolgen hebben voor zowel de wetenschap als de industrie.

DOE Office of Science: bijdragen aan Quantum Computing
Ondersteuning voor quantum computing-onderzoek is ontstaan ​​in het Advanced Scientific Computing Research-programma in 2017 en verspreidde zich snel over het Office of Science. De onderzoekssportfolio omvat nu toepassingen in kern- en deeltjesfysica, plasmawetenschap, scheikunde en materialen. Het omvat ook het verbeteren van de basis bouwstenen van kwantumcomputers, het ontwikkelen van geavanceerde besturing om het meeste uit te halen, en computerwetenschappelijk onderzoek dat uiteindelijk het gebruik van kwantumcomputers zal maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *